Известие

Collapse
No announcement yet.

покупка на нова 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• покупка на нова 166

Здравейте, ще си купувам алфа 166, но обявите са много различни ... от 6800 до 12000 лв. Посъветвайте ме какво може да и има на една от ранга на 7000 лв, какво да гледам - само лудите ли дават 2 пъти повече пари за една и съща кола или след ремонта цените се изравняват?
    Кои сервизи за преглед можете да ми препоръчате (чета за "Бобо", къде се намира)? За какво са тези неща: "ланда сонда" и "дебитомер" ? Колко струват, консуматив ли са или се сменият веднъж на 5 г.?
    Човека от който купувам трябва ли да да ми даде кода който трябва да се въведе след като се прекъсне захранването на акумулатора?

И други съвети за какво да оглеждам и внимавам !

Мерси предварително

сонда- монтирана е на изходящия колектор. тя определя колко кислород има в изходящите газове т. е. ако има мн. кислород горивната смес е била бедна т.е. не е можел да изгори целия кислород и обратно... тя дава тази информация на комп и така.... по принцип не е консуматив-като се прецака- сменяш. дебитоме3ра е поставен на входа на входящия въздух. тои измерва количвството на входящия въздух и на тази база комп. определя колко гориво да се впръсне през дюзите... -сменяш ако се установи че е прецакан. т.е. -сондата е като обратна връзка.... мисля че на 166 дебитомера представляваше жичка-реотанче което се нагрява с висока температура и преминаващия въздух се опитва да я охлади...така чрез необхадимата енергия да се поддържа Температурата на реотана се определя количеството въздух.... за цените колегите ще са по-точни...
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Колега, точно така е както си мислиш ти (цената се изравнява). Аз си я купих от Италия и като дойде ми стъпи на 8600-8700лв. Сигурно си я видял в www.mobile.bg продава се на 8900лв. Ако си мераклия да си купиш кола по която не искаш тепърва да ходиш по сервизи и да я обслужваш моята е точно така. Аз смених дебитомер всички филтри ремъци и каквото имаше за смяна. Колата е готина, голяма, луксозна, добре вози, и куп други похвали (нямам впредвид само моята), но аз съм мераклия на някой по икономичен дизел и затова я продавам.
      Alfa Romeo 166 2.0T.Spark 99'
      Peugeot 308 1.6HDI 07'
      Ford Transit 2.5D 99'

Comment

Първоначално публикувано от thepsycho Покажи съобщение
        ...само лудите ли дават 2 пъти повече пари за една и съща кола или след ремонта цените се изравняват?...
        Колега, ако сравняваш коли от 2003 г. (5 годишна) и 1998-99 (9-10 годишна) разликата в годинките също е двойна, така че не е луд който купува по-новата, а просто има финансова възможност да си я позволи.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
          не е луд който купува по-новата, а просто има финансова възможност да си я позволи.
          Е това е отговора - евала!
          безплатни обяви
          Моята 166

Comment

Working...
          X